Mail verzenden via Gmail werkt niet meer

Gmail heeft bij het verzenden van mail via uw domein een wijziging doorgevoerd waardoor verzenden niet meer werkt in sommige gevallen.

Dat komt voor als u uw domeinnaam als uitgaande (smtp) mailserver heeft ingevuld en geen certificaat heeft aangemaakt in directadmin.

Dit is op 2 manieren op te lossen.

• Methode 1 en ook wel de mooiste methode is het activeren van een lets encrypt certificaat. Let op dat als u mail.uwdomein.xx gebruikt als mailserver dat u ook mail aanklikt in de lijst. Dit artikel beschrijft hoe u het certificaat kunt aanmaken: https://support.web-oke.nl/nl/articles/23956-gratis-lets-encrypt-certificaat-activeren
  • Methode 2 is de naam van de uitgaande mailserver(smtp) te vervangen door de naam van de server. De naam van de server vindt u terug in de mail met account gegevens of u logt in op onze website en gaat naar het klanten menu en kies dan voor het tonen van de eigenschappen van het hostingpakket waar het domein in zit. De servernaam ziet er zo uit: linuxYY.webawere.nl waar de YY een nummer is.
  • Als u een windows hosting pakket heeft dan werkt alleen methode 2 en ziet de servernaam er zo uit: winYY.webawere.nl