Sitebuilder - contactformulier instellen

Bij vrijwel alle thema's in onze sitebuilder zit standaard een contactformulier verwerkt. In dit artikel leggen we uit hoe je deze instelt.

Stap 1: Klik op het contactformulier, en richt hem in zoals je wilt. Klik op 'add new field' om een nieuw veld toe te voegen die je zelf een naam en functie kunt geven, klik op 'Type' om de functie voor het veld te kiezen. Hier kun je ook gemakkelijk de optie kiezen om het mogelijk te maken om bestanden te uploaden, kies dan voor 'File'.

Stap 2: Nadat het contactformulier naar wens is ingericht, ga dan naar settings > contact form. Je kunt kiezen om van PHPmail of SMTP gebruik te maken, het laatste wordt het meest gebruikt en gebruiken we dus ook in ons voorbeeld. Vul bij 'SMTP Server' de server in waarop het emailadres dat je wilt gebruiken draait, en bij 'SMTP Port'587. De 'SMTP Username' is altijd het volledige emaildres. Het is aan te raden om als 'From' emaildres, hetzelfde emaildres als de 'SMPT Username' te gebruiken, en als 'To' adres, juist een ander emailadres om het overzichtelijk te houden.

Stap 3: Gebruik reCAPTCHA om spam te voorkomen! Dit artikel legt uit hoe dit ingesteld kan worden.