TLS versie 1.0 en 1.1 niet meer ondersteund

Vanaf maart 2020 zullen vrijwel alle populaire browsers (Firefox, Chrome, Safari etc.) stoppen met het ondersteunen van TLS versie 1.0 en 1.1.

Om deze reden zullen we dit dan ook op onze servers uit gaan schakelen. Het kan zijn dat wanneer u een verouderde versie van een mailapplicatie of besturingssysteem gebruikt u hierdoor problemen ondervindt waardoor versturen e/of ontvangen van mail niet meer werkt . In dit geval is het updaten van de mailapplicatie/besturingssysteem ook vrijwel altijd de oplossing.

Als u uw mailprogramma niet kunt updaten omdat deze te oud is en niet meer ondersteund wordt (zoals apple mail 9.3) dan kunt u ook kiezen voor de gratis mail applicatie Thunderbird.

We hebben dit korte tijd op enkele servers al gedaan maar dat leverde diverse klanten toch nog problemen op, op 1 maart is dit opnieuw ingeschakeld maar zullen het weer uitschakelen zodra microsoft, google etc. dit permanent uitschakelen.