Verplaatsen website in DirectAdmin

Als u een site in een subdirectory heeft staan en u wilt deze in zijn geheel verplaatsen naar bijvoorbeeld de hoofddirectory dan kunt u dat via de file explorer van DirectAdmin uitvoeren.

U klikt in DirectAdmin op de button Files/Bestanden. U kiest voor domains, daarna het domein dat u wilt kopieren en dan de public_html.

Daarna gaat u naar de betreffende directory en klikt u op Geavanceerd zoeken/Advanced search rechtsbovenin en selecteerd u bij items per pagina 'alles / all' en klikt u op zoek.

Vervolgens worden alle bestanden en mappen in die subdirectory getoond. Daarna klikt u op de kolom 'selecteer/select'. Alle bestanden worden nu aangevinkt.
Daarna klikt u op 'aan prikbord toevoegen/Add to clipboard.

Nu gaat u naar de directory waar u het heen wilt verplaatsen, bijvoorbeeld de public_html directory (het beste is de map eerst leeg te maken). Daar klikt u op 'Move clipboard files here / Verplaats prikbord bestanden hierheen'. U kunt ook kiezen voor de button met kopieren als u hem niet wilt verplaatsen.

In principe wordt nu alles gekopieerd naar de nieuwe directory.

Daarna moet u eventueel nog in het script de paden aanpassen naar het nieuwe pad. In joomla is dat bijvoorbeeld configuration.php. Als u het script via installatron had geinstalleerd, dan moet u installatron ook nog even de nieuwe locatie van het script/de site laten weten. Dat doet u in installatron bij view/edit/wijzig details en dan daarna 'edit these values'.

Controleert u ook nog even of in de .htaccess file het oude pad genoemd wordt, dat moet dan ook nog aangepast worden in de .htaccess file. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn.