Verhuizen .nl domein

Een .nl domeinnaam verhuizen gaat in principe vrij simpel. Zie instructiefilm; Verhuizen van een .nl domein

 1. U zoekt op onze website de domeinnaam erbij en kiest voor verhuizen, domein wordt dan aan het mandje toegevoegd. Zoeken kan door op onze homepage rechtsbovenin de domeinnaam in te vullen, ook als u wilt verhuizen.
 2. Daarna kiest u het hostingpakket voor de domeinnaam, u kunt dit kiezen op onze homepage of u klikt in het mandje op eigenschappen en kies daar het juiste hostingpakket. 
  1. Tijdens het bestellen wordt u gevraagd de Auth code/Token/Epp code op te geven. Deze code kunt u opvragen bij uw huidige registrar/provider. Als u de code tijdens het bestellen nog niet weet is dat geen probleem. U kunt gewoon de bestelling afronden en na het bestellen in het klantenmenu, mijn producten, verhuiscentrum alsnog de code opgeven en de verhuizing daar zelf starten. Ook als u niet wilt dat de verhuizing automatisch door ons gestart wordt kan het handig zijn de code pas later op te geven.
 3. Na de bestelling krijgt u een bevestiging van ons, heeft u tijdens het bestellen de TOKEN opgegeven dan wordt de verhuizing ook direct uitgevoerd en afgerond. 
 4. LET OP! De verhuizing is pas echt uitgevoerd nadat u van ons een email hebt gehad waarin wij dit bevestigen! Hou dit dus goed in de gaten.

Opmerkingen

 • De verhuizing wordt direct na het opgeven van de token uitgevoerd en afgerond.  
 • Het kan zijn dat uw domeinnaam in quarantine is bij uw huidige provider. Zoek in onze FAQ op de tekst quarantine voor meer uitleg hierover.
 • Na de verhuizing kan het tot 24 uur duren voordat de verhuizing merkbaar is. Meestal is dat al na enkele uren.
 • Er is geen toestemming van de huidige provider nodig, wel hoort u hem op de hoogte te stellen van de verhuizing. Dat kan e.e.a. dus bespoedigen.
 • Wij rekenen geen extra kosten voor de verhuizing.
 • Als u het pakket WEBL2 gebruikt moet u bij voorkeur voor de bestelling uw nameservers al op orde hebben anders keurt SIDN de verhuizing af.