Email instellingen bij Web-Oke.nl

Dit artikel geeft informatie over de algemene emailinstellingen van Web-Oke.nl. Let op dat er kleine verschillen tussen Windows en DirectAdmin (Linux) zitten.

Aanmaken emailadres:
Allereerst moet u in het controle paneel 1 of meer emailadressen aanmaken. Klik hier voor uitleg.

IMAP is de meest gebruikte vorm van email. Klik hier voor een uitleg over IMAP en POP3.

Algemene instellingen:
Inkomende mailserver: Hier vult u de servernaam in. De servernaam is te vinden op https://www.web-oke.nl/eigenschappen en ziet er als volgt uit linux00.webawere.nl. Waar nu 00 staat, vult u dan het nummer dat bij uw server hoort in.

Poort inkomende mail: Hier vult u 993 in.

Uitgaande mailserver: Hier vult u de servernaam in. De servernaam is te vinden op https://www.web-oke.nl/eigenschappen en ziet er als volgt uit linux00.webawere.nl. Waar nu 00 staat, vult u dan het nummer dat bij uw server hoort in.

Poort uitgaande mail: Hier vult u 465 in.

Authenticatie/gebruikersnaam: Gebruik uw emailadres als gebruikersnaam, zowel bij inkomende- als uitgaande mail.

Versleutelingsmethode:  In sommige mailprogramma's wordt om een versleutelingsmethode gevraagd. Kies hier voor SSL/TLS.

Webmail
U kunt webmail vinden op webmail.web-oke.nl of www.web-oke.nl/webmail. Klik hier voor meer info.

Outlook
Klik hier voor uitleg over het instellen van outlook op de PC en Smartphone.

Thunderbird email programma
Klik hier voor uitleg over thunderbird.

Andere artikelen met betrekking tot email

Klik hier voor alle artikelen die wij hebben over email in het algemeen.

Instructiefilms: