Informatie backupmodule

Als aanvulling op de linux hosting pakketten kunt u onze backupmodule gebruiken. Deze is sinds mei 2017 gratis.
Hiermee kunt u de backups van je website tot ongeveer 21 dagen terug bekijken en dit per bestand, database of per hele site dit terug halen.

Inloggen

U kunt inloggen in de backupmodule met de gebruikersnaam van het controle paneel en het bijbehorende wachtwoord. In het klantenmenu, mijn producten vindt u achter het hostingpakket de link terug waar u kunt inloggen in de backupmodule. Dat is per server namelijk anders.

Korte uitleg werking backupmodule

Nadat u ingelogd bent in de backupmodule kunt u kiezen van welke datum u een backup wilt teruglezen. Achter de datum vindt u achtereenvolgens (helemaal rechts):

1. Browse; kies welke map u wilt teruglezen, dit is de meest gebruikte optie. Als u alles wilt teruglezen kiest u de checkbox voor de home directory en kiest u voor "Restore Selected", alle gekozen bestanden worden dan over de huidige bestanden in uw hostingpakket heen gezet. Als u 'schoon' wilt beginnen kunt u het beste eerst alles verwijderden in uw hostingpakket en daarna pas backup teruglezen.
    U kunt ook nog kiezen voor "Download selected"; de gekozen files worden dan in zip of tar formaat gedownload naar uw computer en als laatste kunt u kiezen voor "Send selected to Agent". De geselecteerde bestanden worden dan in 1 zip of tar file in uw hostingpakket geplaatst (Let op dat er dan wel voldoende ruimte moet zijn).
  2. Browse databases; Hier krijgt u een lijst met al uw databases te zien. U kunt aanvinken welke database u terug wilt lezen en vervolgens op "Restore Selected" klikken. De database wordt dan over de bestaande database heen gezet.
  3. Download; U kunt dan de gehele backup downloaden naar uw computer in zip of tar formaat.
  4. Send to agent; U kunt de gehele backup in tar of zip formaat in uw hostingpakket laten plaatsen. Let op dat u dan wel voldoende ruimte over moet hebben.

• Van de businesspakketten(BUS-WEB) wordt meerdere keren per dag een backup gemaakt.
  • Afhankelijk van de drukte van de backup server kan het zijn dat uw restore taak meer of minder prioriteit krijgt oftewel langzamer of sneller is.
  • Voor resellers geldt dat alle aangemaakte gebruikers/users gebruik kunnen maken van de backupmodule. Alleen de reseller hoeft maar de backupmodule te activeren.
  • Van mysql databases wordt op de linux server als extra iedere nacht een dump gemaakt en als .sql file in uw home directory geplaatst. Deze sql files kunt u ook downloaden of teruglezen in een database. Zie dit artikel. Als u dus een sql file van uit de backupmodule wilt downloaden dan kan dat dus ook op deze manier, u kiest dan voor optie 1 hierboven, zoekt de sql file erbij en kies voor downloaden