Doorsturen mail van default account naar ander mailadres

In de linux hosting pakketten(directadmin) is standaard een mailadres aanwezig met accountnaam en servernaam. Dus als uw inlognaam voor het controle paneel boer199 is en de servernaam is linux33.webawere.nl dan is het mailadres boer199@linux33.webawere.nl. Deze mail kunt u niet doorsturen met standaard email redirects. Het is echter wel mogelijk. Dit artikel legt uit hoe. Let wel op dat dit mailadres vanaf buiten niet gebruikt kan worden om mail heen te sturen.

1. Login in het controle paneel van DirectAdmin
  2. Klik rechts bovenin op Bestanden(files)
  3. Vul rechtsonderin bij aanmaken bestand(create) de naam .forward in
  4. Er opent zich een editor scherm, vul daar het emailadres heen waar de mail heen gestuurd moet worden. Meerdere kan ook, ieder mailadres op een nieuwe regel.
  5. Sla dit bestand nu op.
  6. Vink daarna in de rechter kolom het aangemaakt .forward bestand aan en vul bij rechten 600 in en klik op instellen rechten.
  7. De forwarder is nu klaar en moet werken.
  8. Als u hem wilt wijzigen is het wat omslachtig, u moet dan eerst de .forward file hernoemen naar forward.txt, dan wijzigen en daarna terug naar .forward