Error reading mail account information (alleen server win77)

Error reading mail account information (betreft alleen windows server win77)
Als een mail account of maillist gewijzigd wordt kunt u bovenstaande fout krijgen.

Herstellen / opnieuw maken mail accounts
De enige manier om dit te herstellen is om in het controle paneel alle mailboxen te verwijderen en daarna opnieuw toe te voegen. Doe dit ook voor de maillijsten, mailgroepen en mail aliassen, dus eerst alles verwijderen en daarna pas opnieuw toevoegen. Als u een account kiest om te verwijderen dan krijgt u de genoemde foutmelding, maar u kunt toch onderin op de delete button klikken om het acccount te verwijderen. Verwijderen doet u door op het mailadres te klikken, in het scherm waar de foutmelding verschijnt staat onderin de button om te verwijderen. Dat geldt ook voor de mailgroep/mailalias en maillists.

1. Kies voor Mail / Accounts en klik op ieder account en op de button verwijderen.
  2. Kies voor Mail / Forwardings en klik op ieder account en op de button verwijderen.
  3. Kies voor Mail / groepen en klik op ieder account en op de button verwijderen.
  4. Kies voor Mail / lijsten en klik op ieder account en op de button verwijderen.
  5. Kies voor Mail / Domeinen en klik op detach /ontkoppelen voor ieder domein.
  6. Nu kunt u opnieuw mailadressen gaan toevoegen.

ATTENTIE: Voer dit alleen uit als u bij het wijzigen van een mail account bovenstaande melding krijgt.  Na het toevoegen van de mailaccounts moet uw mail weer normaal gaan werken.

Oude email / opgeslagen mail / imap
Mocht u gebruik maken van imap en emails missen in uw mailbox dan stuurt u ons even een berichtje om welke domeinen het gaat, wij kunnen dan de inhoud van de mailbox opnieuw koppelen aan het domein. Op dit moment draait een programma die alle oude mail koppelt aan domeinen waarvan de domeinen niet geraakt zijn. Dit kan zeker 24 uur in beslag nemen.

Tot het moment dat de nieuwe mailboxen gemaakt zijn zal alle mail gestuurd aan het domein geweigerd worden en teruggestuurd worden aan de afzender. Deze komt dus niet aan, maar de afzender krijgt hier wel bericht van.

Oorzaak
Op dinsdag 30 oktober is in de nacht server win77 gereboot nadat er normale windows patches zijn ge├»nstalleerd. De server zelf heeft enkele maanden normaal zonder onderbrekeningen gedraaid. Na het opnieuw opstarten werd langzaam duidelijk dat de mailserver database niet meer in sync was met de maildata. Hierdoor lijkt het alsof mail niet meer aanwezig is echter alleen de verwijzing ontbreekt. Back-ups teruglezen van de mailserver database had geen effect, het lijkt erop dat sinds de laatste reboot de mailserver zijn instellingen niet altijd meer naar schijf geschreven heeft, iets dat wij ook op geen enkele manier hebben kunnen voorzien. Daardoor helpen die backups ook niet. De mail echter is wel allemaal normaal op schijf en in de backups opgeslagen. Het gaat dus alleen om instellingen van mail accounts, en weer ook niet om alle domeinen.

Toekomst
Wij blijven zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en zullen handmatig komende tijd de mailserver database extra backuppen en controleren of alle recente instellingen ook daarin opgeslagen zijn, als de oorzaak niet gevonden wordt zullen wij andere mailserver software gaan implementeren omdat dit een bizarre situatie is.