Bezoekers verplicht doorsturen naar SSL HTTPS pagina en HSTS

Dit artikel is alleen van toepassing op linux hosting.

Als je een certificaat hebt geïnstalleerd op je website dan wil je ook dat je bezoekers verplicht doorgestuurd worden naar de https site en dat ze http niet meer kunnen bezoek.

In Directadmin ga je dan naar Domein Instellingen / Domain setup, daarna klik je op het gewenste domein en dan opent zich onderstaand scherm.

Onderin dit scherm vind je de optie 'Force SSL  / Forceer SSL' terug. Vink die aan en klik op Opslaan/Save en bezoekers worden automatisch doorgestuurd naar de https versie en kunnen bezoekers zelfs niet meer op de http variant komen.